Hız Tutkunlarına: En Çok Oynanan Yarış Oyunları
Oyun

9 dk okuma

Oyun ve hız tutkusunu bir arada yaşamak isteyenler için en iyi yarış oyunları bu içerikte. Dijital oyun dünyasını sallayan yarış oyunlarının ilk ortaya çıkış zamanı 1970’ler. Günümüzde ise gerçekliğin sınırlarını zorlayan oynanışlarıyla ve dikkat çekici senaryolarıyla hemen hemen herkesin bilgisayarında ve konsolunda yerini alıyor. Aşağıda yer alan oyunları oynayarak araba sürmenin hazzını adrenalinle birleştirebilir ve tüm stresinizden uzaklaşabilirsiniz.

Need for Speed: Underground 2

En iyi yarış oyunları listesinde bahsedeceğimiz ilk oyun Need For Speed: Underground 2. Özellikle Y kuşağının çocukluğunun oyunu olan NFS 2, esasında yarış oyunlarının atası olarak kabul ediliyor. 2004 yılında EA tarafından PC, Xbox, GameCube ve Ps2 platformlarında piyasana sunularak oyuncuyla buluşmuştu. Need For Speed’in en can alıcı özelliği ise modifiyeler.

Araba yarış oyunlarının atası olarak kabul edilen NFS 2, araç ve motor üzerinde uygulanabilen yüzlerce farklı modifiye seçeneğiyle yarış oyunlarında favori konumda. Bu oyun sayesinde kendi aracınızı 70 milyarın üzerinde farklı kombinasyonla özelleştirebilirsiniz. Dış parça, motor, renk, logo, turbo ve nitro gibi birçok özellik sağlayan oyunlar arasındaki NFS, büyük haritası ve  yasa dışı yarışlarıyla oyunculara heyecanlı saatler vadediyor.

Project CARS 2

En iyi yarış oyunları arasında yer alan Project Cars 2, araba yarış oyunları arasında farklı bir noktada konumlanıyor. Gerçek arabaların olduğu bu oyun, Slighly Mad Studios tarafından geliştirilip 2017’de piyasaya sürüldüğü tarihten bu yana sevilerek oynanıyor. Kendinden önceki oyuna göre daha gelişmiş özelliklere ve araç seçeneklerine sahip oyunda gerçeğe yakın grafikler sayesinde kendinizi kaybedebilir ve sürüş keyfini maksimuma çıkarabilirsiniz.

Project CARS 2, hem en iyi yarış oyunları hem de simülasyon oyunları arasında yer alıyor. Oyun, kapsamlı kariyer moduyla oyunculardan tam not alıyor. Yarış disiplinleri ve farklı takım için yarışma seçenekleriyle dikkat çeken oyun, sahip olduğu özellikler sayesinde her oyuncunun kendine uygun bir şeyler bulabilmesini ve sıkılmadan oynayabilmesini sağlıyor.

Assetto Corsa

2013 yılının başlarında İtalyan geliştirici tarafından hazırlanan ve sunulan Assetto Corsa, hız tutkunları için eşsiz oyunlardan biri. Fiziksel simülasyonlarının kalitesi ve özgünlüğüyle kısa sürede popüler olan Asetto Corsa, oyun bilgisayarlarının en gözde yarış oyunları arasında parmakla gösteriliyor. 100’ü aşkın yüksek araç performansıyla hassas doğruluğu ve saf gerçekliği sunan oyun, prestijli otomobil markalarının modellerini gerçekçi bir grafikle gösteriyor. Ayrıca oyun içerisinde yarış deneyiminizi derinleştirmeye yardımcı olan ek seçenekler de mevcut.

DiRT Rally 2.0

Dirt Rally 2.0, PC yarış oyunları içerisinde sevilen bir konuma sahip. Ralli sevenleri direksiyon başına çağıran bu içerikte sizi benzersiz yarış seçenekleri bekliyor. Oyunun asıl temelini kariyer modu oluştursa da geniş bir içerik mevcut. Yarışlara güzel hazırlanmak ve oynanan yarışlarda daha ileri performans sergilemek için oyunları motive eden kariyer bölümü iki gruba ayrılıyor.

Rally kısmında Polonya’dan Arjantin’e kadar birçok ülkenin doğal güzellikleri arasında yarış yapma fırsatına sahip oluyorsunuz. Rallycross’ta ise kısa hacimli parkurlarda zamana ve rakiplere karşı direksiyon sallıyorsunuz. Ayrıca oyundaki kariyer boyunca kazandığınız kredileri geliştirme, tamirat ve yeni araç almak için kullanabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra oyunun simülasyon severler için sunduğu eşsiz grafikler de dikkat çekiyor.   

Need for Speed Heat

Need for Speed Hat, en iyi yarış oyunları arasına adını altın harflerle yazdıran oyunlardan biri. 2004 yılında çıkan ilk oyunuyla efsaneleşmiş Need for Speed efsanesi, Heat oyunuyla zirveyi âdeta kasıp kavuruyor. 2019’da piyasaya sürülen serinin bu versiyondaki kariyer modu, polis kovalamacası ve yasa dışı sokak yarışları gibi senaryolarla geliyor. Üstelik bunu yaparken oyuncuya benzersiz araç seçenekleri sunuluyor.

4K ve HDR görüntü kalitelerine sahip oyun, 80’lerin renk paletiyle tasarlanmış grafikleriyle gözleri üzerinde topluyor. Oynama zevki yüksek bir deneyimle NFS Heat’te 120’den fazla araç kullanma fırsatı sunuluyor. Modern ve meşhur klasik araçlardan oluşan bu seçeneğin yanı sıra serideki diğer oyunlar gibi hayal gücüne bağlı modifiye özellikleri de mevcut. Palm City’de geçen sokak yarışı temalı bu oyunda başlangıç seviyesinde bir araçla başlayabilir, sonrasında seviyenizi yükselttikçe ve para kazandıkça aracınızı en tepeye çıkarabilirsiniz.

F1 2021

F1 2021 oyunu, yarış oyunu tutkunlarının bir numaraları arasında yerini alıyor. Motor sporları tutkunlarının favorisi F1 2021, göz alıcı grafikleriyle kendi serisine altın çağını yaşatma bayrağını taşıyor. Online yarış oyunları arasında yer alan çoklu oyuncu modlu F1 2021’i aynı zamanda PlayStation 5, PC ve Xbox serilerinde oynayabilmek mümkün.  Oyunun hikâye temelli içeriğinde “Aiden Jackson” isimli karakter ile birlikte kontrolü ele alıyor ve düşük sıralardaki takım ile çalışmaya başlıyorsunuz.

Oyunun yarış deneyimi ise muhteşem şekilde sunulurken tehlike ve adrenalin duygusu oyuncuya başarılı şekilde aktarılıyor. F1 2021’deki bir yarışta, gerçek hayatta yaşadığınız tehlikeli bir motor yarışındaki heyecan, korku ve aksiyon hislerini en iyi şekilde alabilirsiniz. Ayrıca oyundaki simülasyon temelli bir deneyim arayanlar için oldukça ideal.Forza Horizon 4

Gran Turismo Serisi

Gran Turismo Serisi, yarış tutkunlarının gözdesi olma niteliğinde. Serideki oyunlar, Ps5 yarış oyunları içinde yer alıyor. 1997’de serinin ilk oyunu “Gran Turismo” PlayStation için piyasaya sunulduğunda büyük bir çıkış yakalamıştı. Gerçekçi sürüş mekaniği, geniş pist ve detaylı araç çeşitleri ise bugün hâlâ seriyi ayakta tutmaya devam ediyor. Polphony tarafından geliştirilen oyunun gerçekçi yarış deneyimi kadar oyun motoru da oldukça keyifli bir oynanış sunuyor.

Gran Turismo Serisi, 90’lı yıllardaki büyük çıkışından bu yana satış rakamları yüksek seyreden bir oyun serisi olmaya devam ediyor. Geliştirici ekip, oyun tasarımcısı olmanın yanı sıra aynı zamanda profesyonel bir yarış pilotu olduğundan birçok oyuncu ortaya harika işler çıktığını düşünüyor. Gran Turismo oyunundaki yarış kredileri, pist özellikleri, araç modelleri ve stratejilere odaklanarak günün tüm stresini üzerinizden atabilirsiniz.

The Crew 2

The Crew 2; devasa haritası, çığır açan grafikleri, akıcı motoru ve onlarca farklı araç grafikleriyle dikkatleri üzerinde topluyor. Hız tutkunlarının favori oyunlarından biri olan The Crew 2, potansiyeli yüksek ve iddialı özellikleriyle oyun dünyasının en yenilikçi içerikleri arasında. Bir araba yarış oyunundan daha fazlasını sunan oyun; Sürat teknesi, yarış uçağı, motosiklet, akrobasi uçağı, kamyon ve helikopter gibi birçok araç içeriyor. The Crew 2 ile birlikte oyuncuları karadan denize ve havadan karaya bir yarış deneyimi bekliyor.

The Crew 2 oyunuyla birlikte gelen araçların tamamı performans tarafında iyileştirilip geliştirilebilir özellik taşıyor. Bir oyuncu olarak tercih ettiğiniz aracı görsel olarak modifiye etme fırsatına da sahipsiniz. Öte yandan oyunda farklı disiplin türlerine yönelik sunulmuş yarışlar mevcut. Örneğin Profesyonel disiplinde oynadığınız bir yarış oyununda AlphaGT gibi ileri seviye araçları kullanarak yarışabilirsiniz. Oyundaki her tür için yeni bir araç alabilme fırsatı bulunuyor ve bu özellik, her türden oyuncuya hitap ediyor.

scrolltotop svg